Trójai riasztás

Nyílvános fórum lezárt,utókor számára konzervált témái

Moderátor: SFH tagok

Trójai riasztás

HozzászólásSzerző: Forumgazdi Dátum: 2010.03.03. 14:31

Az utóbbi időben rendszeresen előfordult, hogy a fórumra látogatóknak trójai vírust jelzett a vírusirtója.

Ha régebbi verziójú Avastod van, akkor ez a gond, mivel ez a vírusirtó tévesen riaszt a teljesen ártalmatlan javascript kódokra, amelyeket ez a fórum is használ. Erről az [origo]-ban is megjelent egy cikk, “Avast: Mindent fertőzöttnek ítélt a megbolondult vírusirtó” címmel, de ide is bemásolom, hátha később már nem lesz megtalálható valami miatt:

Össze-vissza jelölt vírusosnak fájlokat egy hibás frissítés miatt az ingyenes Avast vírusirtó. A szoftver gyártója már megjelentette a hibát korrigáló frissítést, a felhasználóknak csak a romok eltakarításával kell törődniük – adta hírül a Register.

Nemcsak a legújabb frissítést kell telepíteniük az Avastot használóknak. A problémát saját gépükön megtapasztaló felhasználók kénytelenek tévesen károsnak ítélt fájljaikak is kibányászni a karanténból. A hibás vírusdefiníciókkal rendelkező védelmi program nemcsak az internetről frissen letöltött anyagok között vágott rendet, gyanúsnak találta az Adobe termékeit, a Realtek hangkártyák meghajtóprogramjait, sőt, több médialejátszó program is áldozatul esett a túlbuzgó vírusölőnek.

Az Avast blogján kért elnézést az emberi hiba miatt a netezőkhöz került kód miatt. A vírusirtót gyártó cég vezérigazgatója által írt bejegyzés szerint a frissítések kiadását végző rendszert megkerülő mérnökök okozták a gondot. A cég részletes leírást tett közzé, hogy a tévesen Win32:Delf-MZG vagy Win32:Zbot-MKK trójaival fertőzöttnek ítélt, és a karanténba mozgatott fájlokat hogyan nyerhetik vissza a felhasználók.

A hibás frissítés egészen biztosan tömegeket érintett, mert az ingyenes mellett fizetős verzióban is létező vírusölőnek a hivatalos honlap szerint közel 100 millió felhasználója van.

(Kattints ide az eredeti cikkhez)

A fórum tehát nem tartalmaz vírust legjobb tudomásunk szerint. Ha mégis másfajta riasztást tapasztalnál, kérjük jelezd ITT és mellékelj egy képet is a riasztásról.

Köszönettel,
SFH Baráti Társaság
Kép
NO :P
Avatar
Forumgazdi
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2008.08.26. 16:04

Vissza: Archívum


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron